web analytics

Flexcontracten blijken broodnodig

Flexibele arbeidscontracten zijn van essentieel belang voor bedrijven én werknemers, zo beweert het NBBU. Door flexibele arbeidscontracten zouden bedrijven wendbaarder zijn en meer gericht zijn op innovatie. Ook zorgen flexibele contracten ervoor dat werknemers makkelijker een werkplek kunnen vinden waar ze ervaring op kunnen doen die hen helpt in hun verdere loopbaan.

Zij trekken deze conclusies uit het onderzoek dat zij hebben uitgevoerd onder ruim 3.500 werkgevers. Uit het onderzoek komt naar voren dat ruim driekwart van de ondernemingen uitzendbureaus inzetten. Ook zet bijna de helft van de ondernemingen zzp’ers in. Deze flexibele werknemers worden vooral ingezet voor het overnemen van diensten van zieke werknemers of werknemers die met verlof gaan. Payroll organisaties zorgen voor maximale flexibiliteit en zorg daarnaast voor kosten- en tijdbesparing. Een ander belangrijk doel voor het inzetten van tijdelijke werknemers is het inspelen op drukkere periodes.

Dat flexkrachten onmisbaar zijn voor ondernemers, blijkt wel uit het feit dat driekwart van de ondervraagden bang is voor een stijgende werkdruk, meer ziekteverzuim, hogere kosten en minder kwaliteit indien zij geen gebruik meer zouden kunnen maken van flexibele medewerkers.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *