web analytics

Opening klachtenloket rentederivaten verlengd

Het Klachteninstituut Financiële Dienstverlening houdt het loket Rentederivaten MKB nog minimaal tot 1 januari 2018 open. Zo hebben ondernemers uit het MKB met een geschil met hun bank langer de tijd om hun zaak te toetsen. Dit alles op verzoek van de Nederlandse Vereniging van Banken, met goedkeuring van minister van Financiën Jeroen Dijsselbloem.

Ondernemers die gebruik maken van de zogenaamde ‘renteswaps’ kunnen hier gebruik van maken. Renteswaps zijn een financiële constructie waarbij men de variabele rente op de desbetreffende lening vast kan laten zetten. De bank dient dan het verschil terug te betalen als deze boven de vastgestelde rentestand uitkomt.

Door de lage rente hebben veel renteswaps een negatieve waarde op dit moment. Ondernemers kunnen hierdoor in financieel zwaar weer terechtkomen. Zij kunnen hiervoor een claim indienen bij het klachtenloket. Bedrijven die gebruik maken van deze dienst, dienen rekening te houden met het feit dat klachten lager dan 1 miljoen euro worden behandeld én dat uitspraken van het loket altijd bindend zijn.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *