web analytics

Nederland huisvest hoogste aantal ondernemingen

Nederland heeft over heel 2016 genomen een recordaantal ondernemingen bereikt. Het aantal ondernemingen is afgelopen jaar met 3% gegroeid, waarmee het aantal op 1.832.812 uitkomt. Dit heeft de Kamer van Koophandel gepubliceerd in het Jaaroverzicht ondernemend Nederland 2016.

Deze stijging is onder andere mogelijk gemaakt door een groot aantal nieuwe starters: 192.672 maar liefst. Daarnaast waren er ook minder opheffingen van ondernemingen dan gebruikelijk. Opvallend is ook dat het aantal vrouwen dat start met een onderneming gestegen is, met 36%, in 2016.

Ook verbetert de ‘houdbaarheid’ van de ondernemingen sterk. Gemiddeld genomen over alle sectoren bestaat zo’n drie vijfde van de startende ondernemingen na vijf jaar nog steeds. Tussen de sectoren bestaan echter grote verschillen. Bijvoorbeeld tussen de financiële sector en detailhandel: hiervan bestaat respectievelijk 75% en 46% nog na vijf jaar.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *