web analytics

Steeds minder vraag naar administratieve medewerkers

Bedrijven hebben steeds minder behoefte aan administratieve medewerkers, zo meldt uitkeringsinstantie UWV. Lager opgeleid administratief personeel wordt steeds minder gevraagd, terwijl de vraag naar hoogopgeleid personeel alleen maar groter wordt.

Het UWV merkt ook dat lager opgeleide administratieve werknemers steeds vaker een uitkering aanvragen. Dit zijn in totaal 95.000 uitkeringen. Het UWV merkt op dat deze ontwikkeling vooral te maken heeft met de steeds verder gaande automatisering en digitalisering. Zo kunnen klanten tegenwoordig veel zaken zelf regelen via de website.

Doordat steeds meer gegevens digitaal verwerkt worden, veelal in grote hoeveelheden tegelijk, is er wel behoefte aan hoger opgeleid personeel dat zich raad weet met deze gegevens. Analytische vaardigheden worden ook steeds meer gevraagd in administratieve beroepsgroep. Hiervoor worden vaak de hoger opgeleiden voor aangetrokken. Om werkzaam te kunnen blijven in deze beroepsgroep is het dus belangrijk om mee te gaan in de digitalisering en hierin te blijven ontwikkelen.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *