web analytics

Aannemen arbeidsbeperkte werknemers steeds makkelijker

Het aannemen van arbeidsbeperkte werknemers of werknemers met een grote afstand met de arbeidsmarkt wordt steeds makkelijker. Het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid wil dit bewerkstelligen met de lancering van een online calculator waarmee werkgevers de hoogte van de subsidie kunnen berekenen.

Werkgevers hebben namelijk recht op meerdere financiële tegemoetkomingen. De hoogte van deze tegemoetkomingen verschilt echter per arbeidsbeperkte werknemer die in dienst treed. Zo verschillen onder andere de premiekortingen, het LIV (lage-inkomensvoordeel) en de loonkostensubsidie. Onduidelijkheid omtrent de hoogte van de subsidies en het achterliggende proces zorgde voor een extra drempel voor het aannemen van arbeidsbeperkte werknemers. De calculator maakt dit echter zeer eenvoudig, waarmee men hoopt te bereiken dat arbeidsbeperkte werknemers makkelijker aan een baan komen.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *