web analytics

Kabinet draagt oplossing wet DBA aan

Het demissionair kabinet komt in het onderzoek varianten kwalificatie arbeidsrelatie met tien oplossingen voor de problematiek rond de nieuwe wet DBA. Het nieuwe kabinet, dat momenteel nog gevormd wordt, kan dan zelf bepalen welke oplossing zij gaan doorvoeren.

De wet, die de oude Verklaring Arbeidsrelatie (VAR) heeft vervangen, moest zogenaamde schijnconstructies tegengaan. Om deze aan te pakken, zouden werkgevers die zich misdroegen mogelijk boetes en naheffingen van de Belastingdienst ontvangen. Dit heeft echter voor veel onzekerheid gezorgd bij de werkgevers, die daarom liever geen ZZP’ers meer aannemen.

Zo bereikt de wet niet het gewenste effect. Daarom is handhaving van de wet al uitgesteld tot 1 januari 2018. Het is goed dat er al nagedacht wordt over meerdere oplossingen voor dit probleem. De formatie van het kabinet laat echter nog op zich wachten. Tot die tijd zullen zowel werkgevers als ZZP’ers in onzekerheid blijven.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *