web analytics

Langer doorwerken medewerkers meer gestimuleerd

Het bedrijfsleven geeft haar werknemers steeds meer de mogelijkheid om langer door te werken na hun pensioengerechtigde leeftijd. Dit blijkt uit een jaarlijks afgenomen enquête van het TNO onder werkgevers. Enkele jaren geleden gaf 32 procent van de bedrijven aan dat zij maatregelen troffen om het langer doorwerken van werknemers te stimuleren. In 2016 gaf al 43 procent van de bedrijven aan dat zij hiervoor maatregelen treffen. De agrarische- en overheidssector in het bijzonder zijn hiermee bezig.

Om het langer doorwerken te stimuleren zijn verschillende maatregelen mogelijk: het verlichten van het takenpakket, aanpassing van het takenpakket, scholingen en overige ontwikkelingsopties. Dit gebeurt steeds meer in overleg met het bedrijf, zodat het per werknemer een plan op maat wordt. Niet alleen wordt er gekeken naar aanpassingen ná het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd, maar ook ruim voor deze tijd. Door de werkdruk te verlichten, blijven werkgevers langer vitaal en kunnen zij dus ook makkelijker langer blijven werken.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *