web analytics

Vakbonden en werkgevers worden het niet eens

Afgelopen donderdag heeft het FNV aangegeven dat de onderhandelingen tussen de vakbonden en werkgevers over een mogelijk nieuw akkoord op niets zijn uitgelopen. Het nieuwe akkoord had betrekking op onder andere doorbetaling bij ziekte, arbeidsongeschiktheid en flexibele contracten.

Om deze punten aan te kunnen pakken, wilden werkgeversorganisaties VNO-NCW en MKB-Nederland dat de vakbonden concessies zouden doen op het gebied van ontslagrecht. De vakbonden zijn bij een versoepeling van het ontslagrecht bang dat er meer flexibele contracten komen, iets waar zij absoluut op tegen zijn. De werkgeversorganisaties pleiten juist voor meer ‘eerlijke flexcontracten’, die naar hun mening niet meer weg te denken zijn uit de huidige arbeidsmarkt.

Ook geven de werkgeversorganisaties de overheid de schuld van de flexibele contracten, de wetgeving zou het voor vast aannemen van werknemers juist te moeilijk maken. Hiervoor hebben zij op dit moment nog geen concrete oplossing aangediend. Op dit moment lijkt het er niet op dat de vakbonden en werkgeversorganisaties het eens gaan worden over dit onderwerp. Hopelijk komt hier op korte termijn verandering in.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *