web analytics

Nog geen boetes uitgedeeld in het kader van wet DBA

Op dit moment zijn er nog geen boetes of naheffingen uitgedeeld aan werkgevers die de wet DBA bewust overtreden hebben. Wel is er een onderzoek gestart naar zeven bedrijven waarvan vermoedt wordt dat zij de regels overtreden hebben. Dit is in lijn met de uitgestelde handhaving van de wet DBA, die is uitgesteld tot 1 juli 2018.

Tijdens een debat van de Tweede Kamer deze week waren zowel voor- als tegenstanders van de nieuwe wet aan het woord. Zij waren het over het algemeen eens dat de wet niet naar behoren werkt, maar over een oplossing konden zij het niet eens worden. De verwachting is dat het huidige demissionair kabinet hier niets meer aan gaat doen. Zij zullen deze taak overlaten aan het nog te vormen nieuwe kabinet. Het zal dus ongetwijfeld nog even duren voordat de onduidelijkheden rondom de wet weggenomen kunnen worden.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *